Att tänka på när man hyr bil

Hyrbilar är en affärsidé som kan göra livet enklare och en service som därför erbjuds i de flesta länder. Ofta är konkurrensen stor och det innebär att företagen profilerar sig med olika erbjudanden som kan jämföras med varandra. I den här texten listar vi några av de saker som man bör tänka på oavsett om det är i Sverige eller utomlands man behöver hyra en bil. I Sverige kan man som privatperson även hyra lätta lastbilar och det är något som många av oss gör i samband med att vi flyttar.

Boka helst i förväg

hyr bil utomlands om du känner dig trygg med att köra under de lagar och förhållanden som gäller i landet i fråga. Ofta är det ett utmärkt sätt ta sig mellan olika sevärdheter. Se efter om du kan boka en hyrbil via din resebyrå eller i samband med att du bokar din biljett. Det blir oftast billigast så. Att boka bil i förväg kan även vara klokt hemma i Sverige, om det handlar om en viktig transport i samband till exempel en flytt. Se till att ha koll på vad som ingår när du hyr bil. Ibland får man betala extra för utrustning som bilbarnstolar och GPS.

Vad blir billigast?

Ofta kan man välja mellan att betala en fast avgift med fria mil eller per kilometer. Vilket som är bäst beror på hur långt du kör. Handlar det till exempel om den förhållandevis korta sträckan mellan Falkenberg och shoppingparadiset ullared är det bättre att betala per kilometer. Tänker man åka mellan Falkenberg och Göteborg, tur och retur under en och samma dag är det troligen bättre att välja dagshyra och fria mil. Något annat som det kan vara värt att tänka på när det gäller kostnader för hyrbil är att det faktiskt kan bli billigare i längden att hyra bil vid behov än att äga en bil med allt vad det innebär i form av kostnader för försäkringar och parkering.