Rätt hyrbil till rätt tillfälle

Det finns många tillfällen då det kan vara klokt att hyra bil, både för nytta och nöje. Innan du hyr en bil finns det dock flera saker som du bör tänka på.

Bilen

De flesta av oss äger en bil och njuter av den frihet som bilen ger. Det är enkelt att kunna hälsa på vänner, handla, åka på en lång och skön semester som bilägare. Samtidigt kommer det alarmerande rapporterna om klimatförändringarna och problemet med bilismen. Många av oss vill göra ett val som både fungerar i vardagen, i våra liv, och som samtidigt är miljövänliga. Ett tips för att leva mer klimatsmart är att köpa en miljöbil från Mitsubishi Motors – det är också möjligt att privatleasa en Mitsubishi online. Att hyra en bra och mer miljövänlig bil är också ett sätt att leva mer klimatsmart – då kan du få råd att kör en miljöbil, även om du inte har råd att köpa den.

Rätt bil vid rätt tillfälle

Det är många som väljer att hyra bil när de ska åka på semester. Om du har en äldre bil som kräver mycket bränsle, är det skönt att få köra en ny och mer miljövänlig bil på semestern. Om du ska åka ner till Frankrike och svischa förbi Tyskland på Autobahn, är det mycket roligare att ha en ny och fräsch bil, än att puttra fram i 100km/h och bara bli omkörd. Det som också är fördelaktigt med att hyra bil till semester på kontinenten, är att du alltid får hjälp om det händer något. Om du får ett motorproblem, behöver du bara ringa biluthyrningsfirman, som hjälper dig med både ny bil och ett eventuellt hotell för natten. Om du inte så skicklig på att laga bilar är det alltså klokt att hyra en bil inför en långsemester.

Det du bör tänka på när du ska hyra en bil, är att du hyr rätt bil till rätt resa. Du bör satsa på en bil i passande storlek utifrån antalet passagerare. Om ni är en barnfamilj kommer resan blir mycket skönare om ni ser till att hyra en bil med mycket utrymme och extra säte. Är ni däremot ett par, kan det vara bättre att satsa på en mindre, men bättre bil, eller en rolig bil som en snygg cabriolet. Det är också skillnad på att köra bil ute på landet och att köra i storstäder. Om ni vet att ni ska köra mycket i stora städer som Berlin, Paris och Rom, är en liten bil att föredra. Då får ni både lättare att komma fram på smala gator och att parkera bilen. Är det däremot så att ni planerar att campa under semestern bör ni satsa på en större bil.

Det är också många som hyr husbilar på semestern. En husbil är ett perfekt semesterfordon då ni både har bil och sovplats och köket. Att hyra en husbil kan faktiskt vara ekonomiskt lönande för en barnfamilj, då ni kan spara in mycket pengar på både mat och övernattning.