Hyra bil utomlands

Oavsett om man är på affärs- eller nöjesresa utomlands kan man behöva hyra bil. Det kan vara så att man behöver ta sig från flygplatsen eller tågstationen till slutmålet, eller att man vill passa på att se sig omkring lite på egen hand. Inte vara låst till researrangörens utbud och/eller tider för detta. Vad man än har för skäl för att hyra bil utomlands finns det några viktiga saker att tänka på och som man bör känna till, så att man inte åker på en onödig kostnad eller kanske inte ens får tag på en bil.

Tips för att hyra bil utomlands

Här kommer några tips för att hyra bil utomlands. 1. Hyr bilen hemifrån innan du åker. De flesta stora biluthyrarna har också verksamhet i andra länder. Genom att hyra hemifrån blir det oftast både billigare och enklare. Du ökar chansen för att du får den bil du vill ha och dessutom minskar risken för att du skall råka ut för oseriösa biluthyrare. 2. Detsamma gäller eventuell extrautrustning som GPS, bilbarnstol och så vidare, hyr den hemifrån. 3. Lös inte någon extraförsäkring på plats, antingen är de onödiga eller ingår de redan i din hemförsäkring. 4. Läs igenom och följ uthyrarens ”bränslepolicy” för att undvika extra avgifter.

Annat som är bra att veta

De flesta biluthyrningsfirmor utomlands har ett krav på att föraren skall ha haft körkort minst ett år, samt vara minst 21 år. Är föraren över 70, i vissa länder gäller 65, eller under 25 kan extra avgifter tillkomma. När bilen skall hämtas får man lämna en depositionsavgift, oftast krävs ett kreditkort för det, vanligt bankkort utan kredit godkänns i de flesta fall ej om man inte betalar en extra avgift. Föraren eller förarna skall uppvisa pass samt körkort och internationellt körkort. Tänk på att internationella körkort gäller i antingen ett eller tre år. Kontrollera vad som gäller för det land du skall besöka. Trevlig resa!