Hyr lyxbil

Alla har säkerligen någon gång drömt om att få åka i en riktigt snabb sportbil. För de flesta blir drömmen dock aldrig mer än bara en dröm, eftersom lyxiga sportbilar kostar hundratusentals och ibland miljontals kronor. Du behöver dock inte köpa en sportbil för att få uppleva att köra en, då många biluthyrningar erbjuder lyxbilar för uthyrning.

Om du till exempel vill göra en roadtrip på sommaren i en Porsche Boxster Cab kan du hyra en för runt 15 000 kronor i veckan. Innan du kör iväg bör du dock kolla vilka regler biluthyraren har kring bensin. Många biluthyrningar erbjuder nämligen fria mil på dessa dyra lyxbilar, och när man kör en Porsche Boxster kan det verkligen löna sig, eftersom den drar drygt en liter per mil. På vissa biluthyrare i Sveriges största städer kan du nu också hyra några av Porsches nyare modeller. Kraven för att få göra det är att du är över 24 år och har körkort, och att du håller dig inom Sverige när du kör.

Ett lite mer miljövänligt alternativ är Audi A3, som också finns hos flera av landets biluthyrare. Om det är prislappen snarare än utsläppen som hindrar dig från att hyra en Porsche, kan en BMW Z4 vara ett alternativ. Den kan du hyra för runt 5 000 kronor i veckan.1280px-Boxster_986

Att hyra en lyxbil eller en sportbil kan vara en perfekt upplevelsepresent till en bilfantast, eller ett bra sätt att hitta transportmedel till speciella tillfällen som student, svensexa, möhippa och bröllop. Vid ett stort bröllop med många gäster kan det vara bra att cateringpersonal och andra som ska jobba där kan kommunicera via walkie-talkie, för att slippa tränga sig igenom alla gäster. Förutom att hyra en lyxbil kan du då också hyra komradio. För den ultimata lyxbilsupplevelsen vid liknande evenemang kan man hyra en Hummerlimo. Den är tolv meter lång, har inbyggt ljudsystem och disco-kula, och kostar 5 000 kronor i timmen att hyra. Värt det, om man både tycker om bilar, hög musik och fest.

Om du känner dig obekväm med att hyra en lyxbil, för att det känns som att du låtsas, behöver du inte oroa dig. En kartläggning av de många fina bilarna som kan ses i Båstad under tennisveckan visade till exempel att ett stort antal av dem var hyrda. Du skulle med andra ord vara i gott sällskap.